dinsdag 6 augustus 2013

De extase van Floor


Renee van Amstel is een pseudoniem. Maar wie zit hier dan achter? Velen waren ervan overtuigd dat de schrijver een vrouw was maar niets is minder waar. Achter Renee Van Amstel gaat René Brouwer schuil. Drie jaar geleden schreef hij onder zijn eigen naar De vrouw van de ambassadeur. Daarnaast schrijft hij ook reisverhalen. Als Renee Van Amstel schreef zij/hij een trilogie erotische romans over het hoofdpersonage Floor. De overgave van Floor, Het spel van Floor en De extase van Floor. Momenteel is zij/hij druk bezig met het volgende boek een literaire thriller met de titel Godin. Ik kijk er vol spanning naar uit.

De extase van Floor is het derde en tevens laatste boek in de Floor reeks. Voor mij was dit het eerste boek dat ik las. Renee was benieuwd naar de ervaring van iemand die de eerste delen nog niet gelezen had. Ziehier mijn ervaring.

Floor koestert nog altijd gevoelens voor haar ex Rick. Met instemming van Jon laat ze Rick terug toe in haar leven. Ze zijn beide Dom en Floor is hun sub. Ze hebben elk hun eigen manier om haar lief te hebben. Als Floor terugkomt van een heerlijke avond vindt ze aan haar voordeur een handboei die bebloed is en ontvangt ze een dreigbrief. Wat is er aan de hand? Floor worstelt met haar gevoelens. Ze heeft behoefte om zich als sub helemaal te geven aan een Dom maar is dat wel in overeenstemming met haar liefde voor Rick en Jon? Ze moet een keuze gaan maken tussen liefde en haar behoefte aan onderwerping.

De cover is zeer mooi. Hij straalt extase uit, ook het zweepje in de tekst. Goed gevonden. De schrijfstijl van Renee is heel toegankelijk. Mooie vlotte manier van schrijven, luchtig, humoristisch, informatief en gevoelig. Zet de lezer aan om door te lezen in het boek. Wat mij vooral is bijgebleven is het informatieve aspect in deze erotische roman. Op een hele mooie manier wordt de wereld van de polyamorie en de BDSM geschetst. Voor mij als leek heb ik nu het gevoel dat ik een duidelijke inleiding heb gehad en het ook begrijp.
Het boek is geschreven in de ik-vorm vanuit het hoofdpersonage Floor. Zij is een zelfstandige, sterke, gevoelige vrouw die worstelt met haar gevoelens. Heel herkenbaar en compleet personage.

Het plot zit heel goed in mekaar. De proloog geeft het boek een vliegende start. Je hebt enerzijds de zoektocht naar de persoon die de handboei en de dreigbrief heeft achtergelaten en anderzijds Floor die worstelt met haar gevoelens. Beide verhaallijnen komen voldoende aan bod en wisselen mekaar af. Met veel gevoel en respect geschreven.

En ja Renee, het boek is perfect te lezen en begrijpen zonder de twee vorige delen gelezen te hebben. Alhoewel het natuurlijk leuker is om ze alle drie te lezen omdat het zo goed is gewoon.

*****
Renee Van Amstel
De extase van Floor
Karakter Uitgevers 2013

ISBN 9789045206028 e-book


 10/30

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen